Toplovodni kotao na čvrsto gorivo i pelet STAR KBM

Toplovodni čelični kotao na čvrsto gorivo i pelet STAR KBM, u rasponu snaga  20-100 [kW], je namenjen  sagorevanju čvrstog goriva (uglja, drva, krupnog drvenog otpada) i peleta, minimalne donje toplotne moći, Hd = 16.000 [kJ/kg].

Kotao STAR KBM je predviđen za sistem centralnog, radijatorskog i kaloriferskog grejanja. Režim rada kotla je u sistemu 90/70 [°C], na radnom pritisku do 2,5 [bara].

Kotao  sadrži sve potrebne priključke za povezivanje na instalaciju i regulisanje procesa sagorevanja (priključak za dovod vode u kotao, priključak za odvod vode iz kotla, priključak za pražnjenje, priključak za regulator promaje).

Loženje kotla čvrstim gorivom, obavlja se preko gornjih vrata koja su izvedena sa kosinom, a u širini ložišta što omogućava lakšu manipulaciju gorivom, te korišćenje krupnijeg goriva i biomase.

Ukoliko se kao pogonsko gorivo koristi pelet, gorionik na pelet se postavlja na donjim vratima, koja su konstruktivno izvedena tako da poseduju  otvor za montažu gorionika na pelet.

Telo kotla STAR KBM je antikoroziono zaštićeno specijalnom bojom, termoizolovano mineralnom vunom, koja se nalazi  u oplati od plastificiranog  lima.

tabela

 

Sertifikati za kotao

Certifikat Ce za STAR KBM GOST R (STAR KBM)

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *