Niskopritisni parni kotao

Niskopritisni parni kotao na tečno i gasovito gorivo Eko NP

Eko NP je parni blok kotao na tecčno i gasovito gorivo namenjen za manje tehnološke potrošače gde se koristi zasićena para pritiska 0,5 bara. Kotao se puni vodom iz gradskog vodovoda koja je prethodno pripremljena u uređaju za omekšavanje vode. Kotao je konstruisan kao tropromajni kotao sa zatvorenom plamenom cevi u kojoj je prva i druga promaja dok je treća promaja u cevnom snopu iz koga se dimni gasovi, nastali sagorevanjem goriva preko dimnjače i dimnjaka odvode u atmosferu.

Konstrukcija vreta je takva da omogućava laku ugradnju ventilatorskih gorionika koji su trenutno prisutni na tržištu. Sagorevanje u kotlu reguliše automatika, koja se isporučuje uz kotao u skladu sa odgovarajućim gorionikom. Kotao je opremljen svim potrebnim priključcima( za nivo regulator i vodokaz, dovod vode i odvod pare, ventil sigurnosti, priključak za pražnjenje, a na prednjoj strani je priključak za manaometar, radni i sigurnosni presostat).

Eko NP je izrađen od kvalitenog kotlovskog lima i kotlovskih cevi. Isporučuje se sa prohronskim turbulatorima(povećavaju stepen iskorišćenja), termoizolacijom i plaštovima.

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *