Toplovodni kotao STAR

Kombinovani toplovodni čelični kotao na čvrsto gorivo  STAR, u rasponu snaga 120-550 [kW], je namenjen sagorevanju čvrstog goriva (uglja, drva, krupnog drvenog otpada), peleta, tečnog i gasovitog goriva.

Kotao STAR je predviđen za sve sisteme grejanja, kako u individualnim tako i u manjim industrijskim objektima. Režim rada kotla je u sistemu 90/70 [°C], na radnom pritisku do 3 [bara].

Kotao  sadrži sve potrebne priključke za povezivanje na instalaciju i regulisanje procesa sagorevanja (priključak za dovod vode u kotao, priključak za odvod vode iz kotla, priključak za pražnjenje, priključak za regulator promaje).

Proces regulacije sagorevanja u kotlovima na čvrsto gorivo, vrši se regulatorom promaje i na kotlu postoji priključak na koji se regulator montira. Regulator promaje nije deo standardne opreme.

Loženje kotla čvrstim gorivom, obavlja se preko srednjih vrata. Ukoliko se kao pogonsko gorivo koristi pelet, tečno ili gasovito gorivo, gorionik se postavlja na srednjim vratima, koja su konstruktivno izvedena tako da poseduju  otvor za montažu  odgovarajućeg gorionika.

Telo kotla STAR je antikoroziono zaštićeno specijalnom bojom, termoizolovano mineralnom vunom, koja se nalazi  u oplati od plastificiranog  lima.

Picture2             

Sertifikat za kotao

Certifikat Ce za STAR GOST R (STAR,STAR KBM,STAR S)

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *