Toplovodni kotao na pelet PELLETRON

Tropromajni  toplovodni  čelični  kotao na pelet  PELLETRON,  u  rasponu  snaga  25-50 [kW], je namenjen  za sagorevanje peleta  i zagrevanje individualnih stambenih objekata. Kotao  takođe može da spaljuje i čvrsta goriva (uglja, drva, krupnog drvenog otpada).

Radni režim kotla je 90/70 [°C], na radnom pritisku do 2,5 [bara]. Atestiran je u akreditovanoj laboratoriji u Sofiji i pri spaljivanju peleta ima  stepen korisnosti  91.12 %.

Kotao  sadrži sve potrebne priključke za povezivanje na instalaciju i regulisanje procesa sagorevanja (priključak za dovod vode u kotao, priključak za odvod vode iz kotla, priključak za pražnjenje, priključak za regulator promaje, priključak ventila sigurnosti).

Neophodni element, kod korišćenja peleta kao pogonskog goriva, je spremnik za pelet zapremine oko 140 [kg], koji se preko gorionika povezuje sa kotlom. Spremnik je nezavisna jedinica i nije deo standardne opreme.

Sagorevanje peleta obavlja se pošto se na donja vrata montira gorionik za pelet, koji se povezuje i sa spremnikom. Celokupni proces sagorevanja reguliše odgovarajuća automatika.

Loženje kotla čvrstim gorivom obavlja se preko gornjih vrata, i u tom sjučaju regulacija procesa sagorevanja se obavlja regulatorom promaje.(Regulator promaje nije deo standardne opreme).

Telo kotla PELLETRON je antikoroziono zaštićeno specijalnom bojom, termoizolovano mineralnom vunom, koja se nalazi  u oplati od plastificiranog  lima.

tabela

 

Sertifikat za kotao

Certifikat CE za PELLETRON

Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *