Pozovite nas : +381 063 460 306 |

ekostardoo@hotmail.com

Toplovodni kotao na čvrsto gorivo STAR KR
10
март
2014

Kombinovani toplovodni čelični kotao na čvrsto gorivo i električnu energiju, tip STAR KR, je namenjen  za zagrevanje induvidualnih objekata. Proizvodi se u rasponu snaga 20-80[kW].

Kotao STAR KR je predviđen za sisteme centralnog, radijatorskog i kaloriferskog grejanja. Režim rada kotla je u sistemu 90/70 [°C], na radnom pritisku do 2,5 [bara].

Konstruisan je kao tropromajni, pri čemu dimni gasovi struje od ložišta, između pregrada, do domnjače, predajući toplotu grejnom fluidu.

Kotao  sadrži sve potrebne priključke za povezivanje na instalaciju i regulisanje procesa sagorevanja (priključak za dovod vode u kotao, priključak za odvod vode iz kotla, priključak za pražnjenje, priključak za regulator promaje, priključak za ventil sigurnosti).

Proces regulacije sagorevanja u kotlovima na čvrsto gorivo, vrši se regulatorom promaje i na kotlu postoji priključak na koji se regulator montira. (Regulator promaje nije deo standardne opreme).

Loženje kotla čvrstim gorivom, obavlja se preko gornjih vrata koja su izvedena sa kosinom.

Ukoliko se kao pogonsko gorivo koristi električna energija, ( TIP STAR EKR) na kotao se montiraju električni grejači, i u tom slučaju isporučuje se i automatika koja kontroliše proces zagrevanja vode u kotlu (električni grejači i automatika nisu deo standardne opreme).

Telo kotla STAR KR je antikoroziono zaštićeno specijalnom bojom, termoizolovano mineralnom vunom, koja se nalazi  u oplati od plastificiranog  lima.

Picture1 

Sertifikat za kotao

GOST R  (EKR)

 

1 komentar to "Toplovodni kotao na čvrsto gorivo STAR KR"
  1. Darko966 каже:

    Odlican kotao, kupio sam ga pre 6 godina dok je jos uvek bio star K i nikakvih problema ni zamerki nemam, sve najbolje preporuke za proizvodjaca..